Gold award gewonnen!

Wauw, wat zijn we trots. Samen met Embrace hebben we bij de Intranet Innovation Awards 2014 een Gold Award gewonnen voor het intranet (integratie met KCC) wat we hebben gerealiseerd voor woningcorporatie Accolade.

Gold award

Het intranet van Accolade is – in de categorie ‘Core Intranet’ – bekroond met een Gold Award. Dat betekent dat het intranet van Accolade medewerkers op een goede en innovatieve manier ondersteunt bij de uitvoering van hun werk.

De Intranet Innovation Awards worden jaarlijks uitgereikt door de gerenommeerde Australische organisatie Step Two Designs. Deze organisatie staat wereldwijd bekend om haar expertise op het gebied van intranet. Accolade is de enige Nederlandse organisatie die in de prijzen is gevallen. Accolade is tevens opgenomen als voorbeeldcase in hun meest recente publicatie ‘Intranet Innovations 2014’, die vandaag is verschenen.

Wat maakt het intranet van Accolade dan zo bijzonder?

Accolade zorgde ervoor dat het social intranet écht onderdeel is geworden van hun primair proces. Het intranet maakte deel uit van een groter project: namelijk het optimaliseren van de dienstverlening.

Verbinding met KCC

Het social intranet (gerealiseerd door Embrace SBS) zorgt voor een efficiënte verbinding van het KlantContactCenter met de rest van de organisatie. Met behulp van het nieuwe intranet kan Accolade eenvoudig taken doorzetten van het KCC naar de organisatie. Dit ondersteunt zaakgericht en procesgericht werken.

Uiteindelijke doel: betere service richting klanten

Het intranet ondersteunt Accolade om betere service richting haar klanten te kunnen leveren. Dát is waarom Accolade dit project is gestart. Hierin zijn in het afgelopen jaar al mooie stappen gemaakt.

Accolade combineert op het intranet de social-laag met de business. Bepaalde KPI’s worden niet alleen getoond op het intranet (bijvoorbeeld een grafiek met het leegstandpercentage van woningen), maar medewerkers kunnen hierop ook reageren.

Daarnaast maakt het intranet – en dat is ook één van de kernwaarden van Accolade – bepaalde zaken en processen transparant. Op het intranet is inzichtelijk wie wat doet en wat er gebeurt in de organisatie. Dit zorgt voor minder foute telefoontjes richting klanten, en klanten krijgen een eenduidig antwoord van verschillende medewerkers (‘ik zie dat u vanochtend ook als heeft gebeld met mijn collega, mijn collega heeft u verteld dat …’).

Kortom, het intranet maakt een ideale connectie tussen het KCC en de rest van de organisatie. Deze verbinding maakt het werk van de medewerkers van Accolade een stuk leuker en makkelijker!

Waarom het intranet de Gold Award heeft gewonnen volgens Step Two Designs

In de publicatie ‘Intranet Innovations 2014’ beschrijft de organisatie waarom dit intranet heeft gewonnen:

  • This is a truly essential intranet in supporting staff to do their work – an example of the intranet as an indispensable channel.
  • There is a strong alignment to the overall strategic objectives of the company, in terms of improving customer service, enabling the Front Office operations and driving organisational values such as transparency.
  • The combination of social tools and task management is unusual, and put to highly effective use.
  • The integration work between systems is strong and driven by holistic thinking, as well as delivered with some good design work.
  • The intranet has some nice touches such as the ability to comment withing the widget which reports on overall performance.

Kortom, we zijn supertrots dat we samen met Accolade en Embrace SBS deze mooie bekroning hebben gekregen voor jarenlang hard samenwerken aan het optimaliseren van klantprocessen!

Meer informatie?

Wil je meer weten over deze prijswinnende intranet/KCC-combinatie? Neem dan gerust contact met ons op, dan plannen we een demo in.

Het is misschien kort dag, maar tijdens Corporatieplein 2014 kun je ook een kijkje nemen. Je kunt je hier gratis inschrijven voor Corporatieplein.

Overigens kun je het intranet ook bekijken tijdens het KCC-Congres: hier verzorgen we samen met Accolade een presentatie en vertellen we je meer over de verbinding van de frontoffice met de rest van de organisatie. Omdat wij deelnemen aan het congres, kun je via deze link zelfs gratis kaarten winnen!