En we zijn begonnen!

Vorige maand zijn wij samen met een zestal woningcorporaties gestart met de ontwikkeling van het mooiste en beste huurdersportaal van Nederland. Maandag 7 juli was de eerste gezamenlijke bijeenkomst bij Dudok wonen in de Melkfabriek.

Een week hiervoor had iedere corporatie al een klikmodel ontvangen. Dit klikmodel was gebaseerd op de overlappende functionaliteiten die bij Malengo bekend waren uit aanvragen vanuit de markt. Nadat technisch projectleider Eli onderweg een kleine aanrijding had gekregen en consultant Martijn met een lekke band op de A28 was gestrand, konden we toch iets na de geplande tijd van 10 uur van start gaan.

Autopech Martijn Bijeenkomst Huurdersportaal

Aanscherpen klikmodel

Na een korte aftrap is in twee groepen verder gewerkt aan de aanscherpen van het klikmodel: wat missen we nog, wat kan beter en wat moet vooral blijven zoals het is. Natuurlijk kwam hier een behoorlijke lijst uit: van procestechnische zaken tot aanpassingen in het ontwerp.

Out of the box

Na een heerlijke lunch mochten echt alle remmen los: De opdracht was om out of the box na te denken over wat toegevoegd moet worden aan het huurdersportaal om het tot een succes te laten worden. En ideeën zijn er genoeg, bleek tijdens deze middag. Met een dik gevulde wensenlijst reisden wij aan het eind van de middag weer naar het hoge Noorden.

Foto Bijeenkomst Huurdersportaal

Prioriteren van wensen

De dagen na deze inspirerende bijeenkomst is de interne projectgroep bij Malengo aan de slag gegaan met de eerste aanpassingen aan het klikmodel en de inschattingen van de wensen. Wat is op korte termijn een must en wat kan eventueel later? Wat is de geschatte investering qua ontwikkeltijd? Hoeveel impact hebben de verschillende wensen?

Eli Sjoukje En Ruben Op Kantoor

Online samenwerken tussen de bijeenkomsten door

Ondertussen wordt door alle deelnemers onderling informatie uitgewisseld op Embrace, een online samenwerkomgeving / social intranet. Donderdag 17 juli vindt de tweede bijeenkomst plaats. Daar zullen weer grote stappen in de ontwikkeling worden gezet.