Derde bijeenkomst: tijd voor de eerste demo!

Afgelopen maandag zaten we – voor het eerst na de vakantieperiode – weer met alle zes corporaties bij elkaar. De bijeenkomst was erop gericht om te laten zien wat er tot nu toe allemaal is gebouwd en om de functionaliteit van de eerste fase af te stemmen.

Allereerst: tijd voor een demo

Op kantoor hebben we in de tussentijd niet stilgezeten, we zitten namelijk ondertussen alweer in ‘Sprint 6’. Collega Ruben verzorgde de demo. De deelnemers gaven hierop nuttige feedback op de tot-nu-toe ontwikkelde software. Tijdens de demo hebben we daadwerkelijk een reparatieverzoek ingediend en ingepland.

Bespreking resultaten gebruikerstest

Daarnaast blikten we terug op de gebruikerstest die heeft plaatsgevonden. Uit de gebruikerstest kwam een hoop feedback naar voren, we hebben gekeken of en hoe we dit gaan verwerken.

Afstemmen prioriteitenlijst

Een ander belangrijk onderdeel van de bijeenkomst, wat het afstemmen van de prioriteitenlijst. We hadden via Embrace natuurlijk ook tijdens de vakantie al veel overlegd en gedeeld, maar we merkten dat het toch fijn was om het tijdens de bijeenkomst definitief af te tikken. Aan de hand van de prioriteitenlijst en de planning, zijn we nog bezig met het concreet maken van de daadwerkelijke implementatieplanning per corporatie.

Samenstelling van de groep zorgt voor een hoop energie en ideeën!

We waren met de complete groep bij elkaar en we merken dat er toch een bepaalde vibe ontstaat als je met zes corporaties volop in het creatieve proces aan het brainstormen bent. De planning voor fase 1 is in principe afgetikt, maar toch ontstaan er door het samenzijn met zo’n groep van diverse komaf steeds weer nieuwe ideeën.

Een voorbeeld hiervan? Er werd geopperd dat het fijn is als het systeem een notificatie verstuurt naar de bewoner als de onderhoudsmonteur daadwerkelijk onderweg is naar dat adres. Op de lijst voor fase 2 dus, gelukkig stoppen we niet na de eerste fase 😉