Contact
Terug naar overzicht
Artikelen

Update huurdersportaal 2.0: evaluatie en doorontwikkeling

Afgelopen week kwamen alle vertegenwoordigers van de zes woningcorporaties, die samen bouwen aan het mooiste en beste huurdersportaal van Nederland, naar het prachtige pand van Dudok Wonen in Hilversum. Dit voor een gezamenlijke bijeenkomst met als doel om de afgelopen periode te evalueren, een klap op de huidige versie te geven en om met z’n allen naar de toekomst te kijken.

Enthousiasme en samenwerking

We hebben weer grote stappen gemaakt! Helaas zijn we nog niet zo ver als we zouden willen. Dit komt door ons eigen enthousiasme en een aantal tegenvallers. Uit de evaluatie met de corporaties blijkt dat iedereen het waardeert dat het portaal door de klanten zelf ontwikkeld wordt en dat iedereen blij is met de samenwerking tussen de corporaties. Dit blijkt ook wel uit het feit dat corporaties naast de ontwikkeling ook de communicatie rondom het nieuwe huurdersportaal en de security check samen aanpakken.

Doorontwikkeling

Natuurlijk zijn er nog heel veel wensen voor doorontwikkeling. Hiervoor wordt een online gebruikersgroep opgezet, waarin kennis gedeeld wordt en waarbij de corporaties gezamenlijk hun wensen kunnen prioriteren. Deze wensen worden in sprints opgepakt volgens de SCRUM methode (lees hier meer over SCRUM). Daarnaast is een roadmap opgesteld waarin de doorontwikkeling van het portaal inzichtelijker wordt gemaakt voor de corporaties. Om dit allemaal mogelijk te maken zijn wij trouwens nog op zoek naar nieuwe medewerkers!

Toekomst

De komende tijd staat daarnaast natuurlijk in het teken van de implementaties van het Huurdersportaal bij alle zes corporaties. Veel werk dus nog te doen, maar iedereen kan niet wachten tot de eerste versie staat voor hun klanten!

Meer weten over digitale dienstverlening?

Download dit ebook met succesrecepten!
Download
Eens in de maand tips voor buitengewone digitale dienstverlening: